روش هاي پيشگيري و درمان آنفلوآنزا
 
فناوری
سلام خوش آمدید
 
 
چهار شنبه 21 دی 1390برچسب:, :: 15:12 ::  نويسنده : حمید

نويسنده: عظيمي مروي

آنفلوآنزا از بيماري هاي شايع فصل سرماست که سلامت افراد را به طور جدي در معرض خطر قرار مي دهد. سلامت مجاري تنفسي به دريافت هواي بدون ميکروب و آلودگي وابسته است؛ اين در حالي است که بيش از ۲۰۰ نوع ويروس شناخته شده وجود دارد که دستگاه تنفسي فوقاني را تحت تاثير قرار مي دهد و باعث سرماخوردگي مي شود عفونت ويروسي بسيار شديد ناشي از تنفس در هواي آلوده و ميکروبي باعث ابتلاي فرد به بيماري آنفلوآنزا مي شود و علايمي نظير گلودرد، گرفتگي و آب ريزش شديد بيني سرفه، خستگي مفرط، عطسه، درد استخواني بروز پيدا مي کند. در صورتي که اين علايم بيش از يک هفته باقي بماند و به همراه سردرد شديد، ضعف بدني و از دست دادن اشتها باشد و کيفيت زندگي فرد را تحت تاثير قرار دهد، ابتلا به آنفلوآنزا محرز مي شود.

پيشگيري در ۳ مرحله

معمولا بيماري هاي ويروسي نظير آنفلوآنزا در فصول سرد سال شايع مي شود که علت آن حضور در اماکن دربسته و تهويه نشدن هوا و همچنين تضعيف سيستم ايمني بدن در اين فصل است. دکتر کورش جعفريان متخصص تغذيه و عضو هيئت علمي دانشگاه تهران با بيان اين مطلب به خراسان مي گويد: در بيشتر موارد ضعف سيستم ايمني بدن باعث بروز بيماري مي شود و يک ويروس بسيار ضعيف هم مي تواند سلامت فرد را تحت تاثير قرار دهد. زماني که سوش هاي جديدي از ويروس وارد محيط مي شود، از آنجا که بدن افراد نسبت به آن مقاوم نشده است، به سرعت به آن مبتلا مي شود. واقعيت اين است که در بحث پيشگيري از بيماري نظير آنفلوآنزا عوامل بسيار زيادي دخيل است. فردي که به تازگي کاهش وزن شديد داشته است، به علت ضعف سيستم ايمني با ورود به فصل سرما به بيماري مبتلا مي شود. بنابراين بهتر است راه هاي پيش گيري را در ۳ مرحله بررسي کنيم.در مرحله اول افزايش مقاومت بدن مطرح است. پرواضح است که اگر سيستم ايمني بدن فردي ضعيف شده باشد، حتي اگر ويروس خفيف و ضعيفي وارد بدن وي شود فرد به بيماري مبتلا مي شود. بنابراين بهتر است در ابتدا سيستم ايمني فرد تقويت شود تا کمتر به بيماري هاي ويروسي مبتلا شود. افرادي که کاهش وزن شديدي داشته اند، افراد بسيار چاق، کودکان، زنان باردار، سالمندان و مبتلايان به بيماري هاي زمينه اي سيستم ايمني ضعيفي دارند و بايد با اصلاح رژيم غذايي، خود را تقويت کنند. در اين زمينه بسياري از عوامل ازجمله دريافت کافي کالري، انرژي و چربي هاي ضروري براي افزايش توانمندي بدن براي مقابله با ويروس هاي جديد نقش دارد.وي با اشاره به اين که آنتي اکسيدان هايي هم وجود دارد که از بدن در مقابل ويروس ها محافظت مي کند، ادامه مي دهد: ويتامين E و ويتامين C، ويتامين A ، املاحي مانند سلنيوم و روي در تقويت سيستم ايمني فرد نقش چشمگيري دارد.در مرحله دوم بحث حضور در اماکن عمومي مطرح است. اگر محيطي که فرد به آن وارد مي شود، آلوده باشد، احتمال ابتلا به بيماري افزايش پيدا مي کند. بنابراين مرحله دوم پيشگيري، پرهيز از حضور در اماکني است که احتمال انتقال ويروس آنفلوآنزا در آن زياد است.در مرحله سوم نحوه درمان بيماري آنفلوآنزا مطرح است. متاسفانه بسياري از افراد بلافاصله پس از شروع علايم بيماري، اقدام به مصرف خودسرانه آنتي بيوتيک مي کنند غافل از اين که آنتي بيوتيک هيچ تاثيري در رفع علايم ندارد.در چنين شرايطي احتمال مقاومت باکتري ها بيشتر مي شود و به اين ترتيب فرد به آنتي بيوتيک هاي قوي تري نياز پيدا مي کند. مصرف ناقص و خودسرانه آنتي بيوتيک در بيشتر موارد باعث سخت تر و طولاني تر شدن دوره درمان آنفلوآنزا مي شود و مقاومت ميکروبي را افزايش مي دهد.

توصيه هاي تغذيه اي پس از ابتلا به آنفلوآنزا

اين متخصص درباره نحوه تغذيه مبتلايان به آنفلوآنزا براي بهبود سريع تر بيماري توضيح مي دهد: سوخت وساز بدن يک فرد مبتلا به دليل ورود ويروس به بدن افزايش پيدا مي کند بنابراين به مبتلايان توصيه مي شود به ميزان کافي پروتئين دريافت کنند. به ميزان کافي مايعات بنوشند و اگر قبل از بيماري در طول روز ۴ ليوان آب مي نوشيدند، بايد در هنگام بيماري اين مقدار را ۲ برابر کنند. نوشيدن دم کرده هاي گياهي مثل سرخارگل هم بسيار مفيد است. زيرا به جبران آب از دست رفته بدن مي انجامد و همچنين سيستم ايمني بدن را تقويت مي کند.همچنين درباره مصرف ويتامين C که بسياري از پزشکان براي مبتلايان به آنفلوآنزا تجويز مي کنند، بايد گفت مطالعات جديد نشان مي دهد که ويتامين C در پيشگيري از سرماخوردگي نقشي ندارد اما فردي که ويتامين C کمي دريافت مي کند و سيستم ايمني بدنش ضعيف است، بيشتر در معرض ابتلا به اين بيماري قرار دارد. مطالعات ديگر نشان مي دهد که مصرف بيش از حد مجاز ويتامين C يعني بيش از يک گرم در روز نقشي در پيشگيري از سرماخوردگي و آنفلوآنزا ندارد. نکته اين جاست که مصرف بيش از حد ويتامين C در افرادي که مستعد به سنگ کليه هستند، به تشديد سنگ سازي کليه منجر مي شود. معمولا افرادي که فعاليت بدني زيادي دارند، ورزشکار هستند، کار فيزيکي انجام مي دهند، بيش از افراد عادي به ويتامين C نياز دارند، بنابراين توصيه مي شود اين افراد از منابع غني ويتامين C مثل مرکبات، سبزيجات با برگ تيره، کيوي و درصورت نياز از مکمل استفاده کنند.

اولويت افراد براي تزريق واکسن

به گزارش «وب دا» دکتر محمود نبوي معاون مرکز مديريت بيماري هاي واگير وزارت بهداشت با تاکيد بر اين که تزريق واکسن آنفلوآنزا در فصل سرد و به هنگام شيوع بيماري براي چند دسته از افراد اولويت دارد، مي گويد: گروه اول بيماران دياليزي، بيماران پيوندي و مبتلايان به بيماري هايي نظير تالاسمي و کارمندان بخش هاي بهداشت و درمان هستند. گروه دوم شامل افراد مبتلا به آسم و برونشيت مزمن، مبتلايان به سرطان تحت درمان هاي راديوتراپي و شيمي درماني و ديابتي هايي هستند که از انسولين استفاده مي کنند. توصيه مي شود اين افراد واکسن را از داروخانه هاي معتبر تهيه و تحت نظر پزشک استفاده کنند. گروه سوم افراد بالاي ۶۵ سال هستند. به اين گروه نيز توصيه مي شود در اولين فرصت خود را در برابر بيماري آنفلوآنزا واکسينه کنند.وي درباره ضريب حصول ايمني اين واکسن گفت: واکسن هاي موجود افراد را عليه بيماري آنفلوآنزاي جديد هم ايمن مي کند اما اين ايمني صددرصد نيست يعني با وجود استفاده از واکسن، احتمال ابتلا به بيماري آنفلوآنزا وجود دارد ولي شدت و عوارض بيماري کمتر است.

حساسيت نسبت به واکسن آنفلوآنزا

به گزارش خبرآنلاين دکتر محمود نبوي درباره حساسيت به واکسن آنفلوآنزا مي گويد: واکسن آنفلوآنزا فقط براي افرادي که به تخم مرغ حساسيت دارند، ممنوع است، اگر فردي با خوردن تخم مرغ آب پز دچار حساسيت و کهير و خارش شود ممکن است تزريق واکسن آنفلوآنزا براي وي خطرناک باشد. هم چنين افرادي که پس از تزريق واکسن دچار حساسيت شده اند نبايد دوباره از واکسن آنفلوآنزا استفاده کنند.

سرماخوردگي از تلفن و صفحه کليد رايانه هم منتقل مي شود

بعد از واکسيناسيون، يک توصيه ويژه وجود دارد؛ از ارتباط با افراد مبتلا به آنفلوآنزا و سرماخورده خودداري کنيد. دليل آن هم اين است که هر چيزي که فرد مبتلا به آن سر و کار دارد، آلوده است. ضمن اين که بيماري آنفلوآنزا از يک روز قبل از شروع علائم و تا ۷ روز بعد از شروع علائم قابل سرايت است . وزارت بهداشت اعلام کرده است اشيايي مانند تلفن، صفحه کليد رايانه و دستگيره درها هم ممکن است انتقال دهنده ويروس آنفلوآنزا باشد.همچنين بايد براي جلوگيري از ابتلا به بيماري آنفلوآنزا از افراد مبتلا به اين بيماري بايد حداقل يک متر فاصله گرفت واز دست دادن، بوسيدن و در آغوش گرفتن خودداري کرد.



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:







درباره وبلاگ


خوش آمدید
موضوعات
آخرین مطالب
پيوندها

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان دوست داشتنی و آدرس hamid2.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





نويسندگان


ورود اعضا:

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 98
بازدید دیروز : 43
بازدید هفته : 142
بازدید ماه : 147
بازدید کل : 46656
تعداد مطالب : 213
تعداد نظرات : 107
تعداد آنلاین : 1



Google

در اين وبلاگ
در كل اينترنت
کد جست و جوی گوگل

تصاویر زیباسازی نایت اسکین
تصاویر زیباسازی نایت اسکین
تصاویر زیباسازی نایت اسکین
Zhtml> Zbody>

ZBODY onUnload="window.alert(' حالا اگه بيشتر مي موندي كه نمي مردي')">

با اين دكمه كاري نداشته باشيد!

با اين دكمه كاري نداشته باشيد!

کد چت روم
دریافت کد مترجم